PART 2

Na het emotionele en tegelijkertijd hele mooie betoog over de overdracht van IJburg, hing uiteraard dit bericht ook al in de lucht. Het zal dan ook niet veel mensen verbazen dat ook de salon van MJ Amsterdam op de Ceintuurbaan binnenkort eveneens zal veranderen van eigenaar.

Met ontzettend veel trots willen we jullie graag laten weten dat onze eigen Lindsey Bisschop de prachtige Down Town salon vanaf 1 juni 2023 gaat overnemen en verder gaat uitbouwen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Lindsey al meer dan 5 jaar voor MJ Amsterdam gewerkt en ook daarvoor haar sporen in de branche al verdiend.

Mede daarom is ze nu echt een allround vakvrouw, die kwaliteit, hospitality en ondernemerschap in al haar vezels heeft. Na de opening van de salon is Lindsey in eerste instantie als tijdelijke vervanger naar Down Town gekomen. Daarna is ze echter eigenlijk nooit meer weg gegaan. De salon is haar op het lijf geschreven en in de afgelopen jaren heeft Lindsey meer dan eens gezegd dat de Ceintuurbaan als ‘haar plek’ voelt. Ze is al geruime tijd hét gezicht van Ceintuurbaan en met haar opgeruimde karakter loopt nooit iets in de soep en draait ze nergens haar hand voor om. Na de schok dat Marie-José aangaf dat ze de salon zou gaan verkopen, heeft ze er echter niet lang over na hoeven te denken om de kans te grijpen het helemaal háár plek te maken.

De Ceintuurbaan heeft een uitdagende start gehad en ook door de COVID-periode zijn er veel uitdagingen geweest om de echte loop in de salon te krijgen en te houden. Vooral dankzij de inspanningen van Lindsey staat er nu een goed lopende salon, met een ruime klantenbase en een uitstekende reputatie. De salon is klaar voor een nieuwe stap in haar ontwikkeling tot volledige wasdom en als er iemand de salon die stap kan laten maken is het Lindsey. Ze gaat zeker haar eigen kleur geven aan de salon, maar we zijn er 100% van overtuigd dat alle klanten uit de Pijp bij haar in meer dan goede handen zullen zijn.

Voor Marie José komt met deze verkoop nu definitief een einde aan een mooie, intense en lange reis met vele, hoge pieken en een aantal diepe dalen. Het afscheid van MJ Amsterdam doet pijn, maar de trots dat twee prachtige vrouwen met het hart op de goede plaats haar gedachtengoed op hun eigen manier voortzetten overheerst. Ze kijkt nu vooral uit naar een periode van rust om daarna met veel plezier, energie en passie nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Wat ooit in de berging van een huis aan een van de eerste straten van IJburg begon, is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende beauty bedrijven van Nederland. De droom van Marie-José Schut om echte vrouwen de ultieme behandelingen te laten geven aan andere echte vrouwen heeft in deze periode echt invulling gekregen. Met een warm team van loyale specialistes die allemaal hospitality, klantbeleving en liefde voor het vak diep in hun genen hebben is een authentiek merk neergezet.

Een merk waarmee MJ Amsterdam in 2015 door een professionele vakjury werd verkozen tot beste salon van Nederland. Dit was de boost onder de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Het resultaat daarvan is een unieke, zeer herkenbare formule, 2 prachtige salons, een bijzondere en loyale klantenkring en een super lief en talentvol team.

Totdat in 2020 COVID de wereld op zijn kop zette. De lockdowns drukten steeds zwaarder op de schouders van het bedrijf. Na de laatste lockdown was het fundament onder het prachtige bedrijf wankel geworden. Daarop volgde een bitter gevecht om de basis van het bedrijf te herstellen en het weer een kans op een toekomst te geven. Marie-José en haar team hebben alles gegeven om het bedrijf er weer bovenop te krijgen.

Beide salons zijn uiteindelijk weer in rustiger vaarwater gekomen en het fundament is weer op orde. De erfenis van de lockdowns was echter nog steeds groot en alleen een agressieve groeistrategie zou deze erfenis kunnen oplossen. Hoewel alles op alles is gezet deze groei te realiseren, is het uiteindelijk niet gelukt de gedroomde samenwerking met de juiste investeerder hiervoor op te zetten. De benodigde groei bleek niet meer haalbaar.
Dat betekende dat er een harde keuze gemaakt moest worden om de koers totaal te veranderen. Doorgaan op de oude weg was voor Marie-José niet meer mogelijk. Een andere impuls, met focus, innovatie en een verse portie passie was noodzakelijk. Deze impuls is inmiddels gevonden.

Met waanzinnig veel trots kondigen we bij deze aan dat de huidige manager van IJburg, Dayane Burnet, per 1 juni 2023 de nieuwe eigenaar wordt van salon aan de Pampuslaan.

Als ruwe diamant is Dayane 5 jaar geleden bij MJ Amsterdam binnen gekomen als wax- en brow specialiste. Haar sprankelende persoonlijkheid en gulle lach hebben MJ Amsterdam een warme gloed gegeven en zij heeft er persoonlijk voor gezorgd dat wax-en en brows binnen MJ Amsterdam bij de top van de markt zijn gekomen. Haar energie sloot perfect aan bij die van Marie-José. Een woord of een blik was vaak genoeg. Niet voor niets noemden ze elkaar regelmatig ‘sisters from another mister’. In de afgelopen periode heeft Dayane zich ontwikkeld tot een van de boegbeelden van het bedrijf. Tijdens de moeilijkste momenten van de afgelopen tijd is ze een enorm belangrijke steunpilaar van het bedrijf geweest en heeft ze onvermoeibaar meegevochten.

Tijdens haar sollicitatiegesprek zei ze ooit vol branie dat ze ooit een eigen salon zou hebben. Toen Marie-José aangaf niet meer haar dromen te kunnen verwezenlijken en overwoog haar bedrijven te verkopen, zag Dayane de perfecte kans om die van haar waar te maken. Marie-José was ontroerd dat iemand uit het team de salon op IJburg wilde overnemen en alle collega’s bij elkaar wilde houden. Ze is ook blij en trots dat zij Dayane deze vliegende start kan geven en heeft er enorm veel vertrouwen in dat Dayane de juiste impuls kan geven om de toekomst succesvol tegemoet te treden. Dayane zal haar eigen signature aanbrengen in het bedrijf en met haar eigen visie gaan zorgen voor nieuwe behandelingen en in de toekomst nieuwe producten.

De afgelopen maanden waren voor beide een periode met een breed scala aan emoties. Verdriet, om het moeten loslaten van een droom en om het afscheid van een intens gevoelde samenwerking. Een lach, om alle prachtige herinneringen en alle bijzondere ervaringen en verhalen. Zenuwen, vanwege het aangaan van grote uitdaging en het vele voorwerk dat hiervoor gedaan moest worden. Spanning, omdat niets gedeeld kan worden met mensen om je heen totdat het zeker is. Energie, van alle creativiteit en ideeën die in dit proces ontstaan en de drang om te beginnen. Ongeduld omdat niet alles zomaar vanzelf gaat. Maar wat overheerst is toch uiteindelijk geluk, vanwege het vooruitzicht op een mooie, nieuwe toekomst voor beiden.