MJ & botox

@Beautysalon
Eerlijk over botox

Marie-Jose Putman, owner en founder van salon MJ Beauty Amsterdam, blogt elke maand over beauty topics.

“Nieuw jaar nieuw begin. Hoeveel vrouwen starten ook dit jaar weer met goede voornemens? Een keertje vaker naar de sportschool en een keer de witte wijn laten staan. Beter voor jezelf zorgen is dit jaar een hot item en gaat niet alleen over tijd, gewicht en gezondheid maar ook over je looks! Tijdens de nieuwjaarsborrels als het lijnen en even-geen-alcohol alweer tijdelijk aan de kant zijn gezet, krijg ik de eerste beautyvragen. Tja want met een wijntje en een hapje is het makkelijker om eens al je vragen af te vuren op een professional dan in de kamer van een cosmetisch arts. De meest dringende vraag van dames na hun 30ste jaar is toch echt botox. Zonder dat je meteen over hoeft te gaan op een afspraak maken of behandeling, is het makkelijker vrijuit te praten over je wensen. Er zijn nog steeds veel vragen en onduidelijkheden.

Afgelopen jaar is er op tv zoveel aandacht geweest voor botox … Zowel voor – als tegenstanders kwamen in beeld. Dit maakt het niet makkelijk. Mensen bij wie het er heel natuurlijk uitziet, zwijgen er vaak over. Ze hebben ook geen enkel belang om het aan de grote klok te hangen. Mensen die zijn doorgeslagen, zijn vaak niet het uithangbord en schrikken eerder af. Geloof mij, er zijn zoveel mensen die af en toe een prikje nemen en het niet eens aan hun partner vertellen. Laat staan aan de hele familie, op het werk of openlijk op tv. Mensen die er geen ervaring hebben, zijn vooral bang voor een “gebotoxte” look. Maar dat is helemaal niet nodig en alleen in delen van Oost-Europa heel hip!

Wanneer begin je met botox? Tja, dat is een lastige vraag. Mijn antwoord daarop is als je eraan toe bent. Niets meer en niets minder. Je moet het alleen doen als je het zeker weet. En als je het zeker weet, wacht dan niet te lang. Hoe eerder je start, hoe mooier en natuurlijker het resultaat is. Belangrijk daarbij is dat je op zoek gaat naar een leuke arts waarmee je een klik voelt, dat doe je bij je kapper ook. Het blijft een uitgave maar ook bij botox is goedkoop soms duurkoop. Ik ben er zelf open over en vind het geen probleem hierover te spreken. Op mijn social media kanalen plaats ik daar zelfs foto’s over. Ik vind dat ik mijn jeugdige uitstraling op deze manier langer kan vasthouden en minder vermoeid oog. En ja dat wil je toch? Daarnaast Practice what you Preach! Ik onderga alle behandelingen die we aanbieden en ja, wie wil er niet altijd zo jong uitblijven zien als je je voelt?“

Door Marie-José Putman